Kedvencekbe

Karitatív munkáink 2006-ban


1)      A Hang Szociális Alapítvány 2006 júliusában egy keceli kilenc gyerekes család gyerekei közül négyet Csongrádon táboroztatott. A gyerekek részt vettek a Hang közösség által szervezett gyermek-programokon: amin szerepelt a szentesi strandfürdő meglátogatása, séta a Tisza parton, városnézés Csongrádon. A gyerekeknek minden nap Juhosné Éva néni nyugdíjas óvónő tartott csoportfoglalkozást. A záró ünnepségen a gyerekes önállóan szerepeltek. 

2)      A Hang közösség minden évben rendez Hang tábort Csongrádon. A négy Evangéliumot, az evangéliumi Jézust Dombi Ferenc Hang könyvei, levelei segítségével tanuljuk. Délelőttönként csoportfoglalkozás volt a felnőtteknek előadásokkal, körkérdések megbeszélésével, ez alatt a gyerekekkel Juhos Éva néni  és Stupovszky Anikó foglakoztak. Délután szabad programok voltak: fürdés, városnézés, játszás, beszélgetések ismerkedések. Az idei táborban több mint ötven felnőtt volt. A gyerekek pedig tízegynéhányan. Alapítványunk ebben az évben is támogatta a tábort.

A 2006 évben is megrendezésre kerül Hang szinpozium Csongrádon július 17-23-ig.   

A tovább képzésre menő testvéreken úgy segítene, hogy az étkeztetésükbe beszállna

az alapítvány 150.000Ft. erejéig.

3)      Az alapítványunk segítette a fent említett kilenc gyermekes családot élelmiszer csomagokkal, majd az iskolás gyerekeknek étkeztetését fizette ki egy évig. A családot segítjük abban is, hogy a Hang közösségből néhány testvér havonta, kéthavonta meglátogatja és segíti problémáik megoldásában a családot.

4)      Az idei évben az alapítványunk nagyon sok közösséghez tartozó testvéren segített. Leginkább a víz, a gázszámláinak kifizetésében, tűzifavásárlásban, illetve egy testvérnek a Hang tábor részvételi díjának kifizetését vállalta át. Az alapítvány hét tagú kuratóriuma dönt abban, hogy kit és milyen mértékben segítsünk.

5)      Dombi Ferenctől tanultuk, hogy nem csak a hazai rászorulókat segítsük, hanem a határainkon túl levőket is. Így került sor arra, hogy az Erdélyben élő Kis Márton atyát és gyerekeit támogatta idén az alapítványunk. A Hang közösség fiataljai és a Bokor közösség fiataljai leutaztak Bélfenyérre és az ottani gyerekekkel, táboroztak,  csoportfoglalkozásokat tartottak.(Bélfenyér balról Kis Márton atya, 

6.      Minden évben sor kerül arra, hogy az Indiában dolgozó katolikus
Cedric Prakash S.J.-nak küldünk egy nagyobb összeget
az ottani gyerekeknek támogatására. Harmincezer gyerekről gondoskodik minden évben. 

7.      A Szőlőtő Éljünk Józanul Egyesület minden évben, táboroztat hátrányos helyzetű gyerekeket Tata környékéről. A gyerekek kiválasztásában segítenek a környező iskolában dolgozó szociális munkások. Az egyesület vásárolt egy falusi házat Somogybükkösdön, majd átalakította, itt 2x 50 gyereket nyaraltat egy évben A Hang Szociális Alapítvány az idén is segítette a gyerekek táboroztatását. (Máyer Ferenc és felesége, és a gyerekek Somogybükkösdi táborozás alkalmából)


8.      Alapítványunk augusztusban vásárolt egy volt tanyasi iskolát, a hozzá tartózó földterülettel együtt. Szeretnénk itt szociális munkát végezni. Még nem döntöttük a lehetőségek közül. Várunk terveket, elképzeléseket. A ház több mint 100 m2-es + található benne egy 80 m2-es iskolaterem. Egy 1.000 m2 tó is található a területen, lehetne gazdálkodni is.

 1. Segítettük a 43 Hang könyv Név és Tárgymutatójának megjelenését. Köszönet Mizerákné Katónak, hogy áldozatos munkájával kigyűjtötte és rendszerezte a levelek tartalmát. 

10.  Alapítványunk minden évben legalább négyszer ülésezik, de előfordult, hogy többször is, ahogy azt az események szükségessé teszik. Az üléseinken a kuratóriumi tagok mellett az alapító is jelen van és meghívott vendégek is. Az ülések általában két óra hosszúak. 

 1. Alapítványunk támogatja a Hang közösség rendezvényeit, melyek minden hó utolsó vasárnapján vannak Inárcson a Tolnai Lajos Általános iskola aulájában. A szentmise 13 órakor kezdődik, utána szünet /beszélgetések, étkezés, kávézás/. 15 órától beszélgetések egy adott témában, meghívott -, vagy saját előadót hallgatunk meg hozzászólásokkal, kérdésekkel. Szeptemberben Ficsor Károlyt és gyülekezetének tagjait fogadtuk, akik beszámoltak az orgoványi Baptista közösségi munkájukról. Csapatában nagyon sok lelkes ember van, akik az Isten hívására felmondták polgári foglalkozásukat és elszegődtek karitatív munkásnak a gyülekezetbe. 
Kollár_család__és_a_nagymama.1_.JPG
A Kollár család segítése

Hang Szociális Alapítvány munkái 2006-ban

 

 

 • A Hang Szociális Alapítvány 2006 júliusában egy keceli kilenc gyerekes család gyerekei közül négyet Csongrádon táboroztatott. A gyerekek részt vettek a Hang közösség által szervezett gyermek-programokon: amin szerepelt a szentesi strandfürdő meglátogatása, séta a Tisza parton, városnézés Csongrádon.

  Juhos Éva néni és a gyerekek  A gyerekeknek minden nap Juhosné Évi nyugdíjas óvónő tartott csoportfoglalkozást. A záró ünnepségen a gyerekes önállóan szerepeltek.

  Kollár gyerekek

 • A Hang közösség minden évben rendez Hang tábort Csongrádon. A négy Evangéliumot, az evangéliumi Jézust Dombi Ferenc Hang könyvei, levelei segítségével tanuljuk. Délelőttönként csoportfoglalkozás volt a felnőtteknek előadásokkal, körkérdések megbeszélésével, ez alatt a gyerekekkel Juhos Éva néni  és Stupovszky Anikó foglakoztak. Délután szabad programok voltak: fürdés, városnézés, játszás, beszélgetések ismerkedések. Az idei táborban több mint ötven felnőtt volt. A gyerekek pedig tízegynéhányan. Alapítványunk ebben az évben is támogatta a tábort.

 

 

3._gyerekek_csoport_foglalkozása_Hang_tábor.JPG
 •  Az alapítványunk segítette a fent említett kilenc gyermekes családot élelmiszer csomagokkal, majd az iskolás gyerekeknek étkeztetését fizette ki egy évig. A családot segítjük abban is, hogy a Hang közösségből néhány testvér havonta, kéthavonta meglátogatja és segíti problémáik megoldásában a családot.

  Kollár család és Csuka Anna •   • Az idei évben az alapítványunk nagyon sok közösséghez tartozó testvéren segített.Leginkább a víz, a gázszámláinak kifizetésében, tűzifavásárlásban, illetve egy testvérnek a Hang tábor részvételi díjának kifizetését vállalta át. Az alapítvány hét tagú kuratóriuma dönt abban, hogy kit és milyen mértékben segítsünk.

 •    Dombi Ferenc katolikus pap és Való Zénó alapították a Hang Szociális Alapítványt 1988-ban azzal a céllal:

  Dombi Ferenc


  - testi-lelki bajban szenvedők részére segítséget nyújtsanak,
  - bibliaórák tartása, hitoktatás, a rászorulók részére karitatív támogatás,
  - szociális tevékenység, családsegítés, evangéliumi tanítással összhangban álló              tartalmú könyvek kiadása, terjesztése, nyomtatásának finanszírozása
  - harmadik világ éhezőinek támogatása
  - hazai és külföldi rászoruló gyerekek támogatása valósuljon meg.
  Való
  Zénó

  Dombi Ferenctől tanultuk, hogy nem csak a hazai rászorulókat segítsük, hanem a határainkon túl levőket is. Így került sor arra, hogy az Erdélyben élő Kis Márton atyát és gyerekeit támogatta idén az alapítványunk. A Hang közösség fiataljai és a Bokor közösség fiataljai leutaztak Bélfenyérre és az ottani gyerekekkel táboroztak,  csoportfoglalkozásokat tartottak.

  Bélfenyér Kis Márton atya


 • Minden évben sor kerül arra, hogy az Indiában dolgozó katolikus
  Cedric Prakash S.J.-nak küldünk egy nagyobb összeget az ottani gyerekeknek támogatására.

   

   


  Harmincezer gyerekről gondoskodik minden évben. 
  Indiai gyerekek


 • Alapítványunk augusztusban vásárolt egy volt tanyasi iskolát, a hozzá tartózó földterülettel együtt. Szeretnénk itt szociális munkát végezni. Még nem döntöttük a lehetőségek közül. Várunk terveket, elképzeléseket. A ház több mint 100 m2-es +található benne egy 80 m2-es iskolaterem. Egy tó is található a területen, lehetne gazdálkodni is.
 • Segítettük a 43 Hang könyv Név és Tárgymutatójának megjelenését. Köszönet Mizerákné Katónak, hogy áldozatos munkájával kigyűjtötte és rendszerezte a levelek tartalmát.

 • Alapítványunk minden évben legalább négyszer ülésezik, de előfordult, hogy többször is, ahogy azt az események szükségessé teszik. Az üléseinken a kuratóriumi tagok mellett az alapító is jelen van és meghívott vendégek is. Az ülések általában két óra hosszúak.

 

2006_alapítványi_üllés_2.JPG

Alapítványi ülés

A Szőlőtő Éljünk Józanul Egyesület minden évben, táboroztat hátrányos helyzetű gyerekeket Tata környékéről. A gyerekek kiválasztásában segítenek a környezőiskolában dolgozó szociális munkások.

Az egyesület vásárolt egy falusi házat Somogybükkösdön, majd átalakította, itt 2x 50 gyereket nyaraltat egy évben. A Hang Szociális Alapítvány az idén is segítette a gyerekek táboroztatását.( a gyerekek Somogybükkösdi táborozás alkalmából.


Táborozó gyerekek

Alapítványunk támogatja a Hang közösség rendezvényeit, melyek minden hó utolsó vasárnapján vannak Inárcson Bajcsy-Zsilinszky út 94. Művelődési Házban. A szentmise 13 órakor kezdődik, utána szünet /beszélgetések, étkezés, kávézás/. 15 órától beszélgetések egy adott témában, meghívott -, vagy saját előadót hallgatunk meg hozzászólásokkal, kérdésekkel. Szeptemberben Ficsor Károlyt és gyülekezetének tagjait fogadtuk, akik beszámoltak az orgoványi Baptista közösségi munkájukról. Csapatában nagyon sok lelkes ember van, akik az Isten hívására felmondták polgári foglalkozásukat és elszegődtek karitatív munkásnak a gyülekezetbe.

2006_Ficsor_Károly_.JPG
Hang szociális alapítvány : hangalapitvany@t-online.hu