Kedvencekbe

Karitatív munkáink 2003-ban

      

           Gödöllői lányanyák otthonába látogattak a közösség tagjai, meghívtuk őket közösségi összejöveteleinkre. Alapítványunk és az oda látogató testvérek Gódor József és felesége Marika, Csuka Anna, Csuka Sándor, Lugosi Dezső, Nagy Gusztávné Jutka élelmiszer adományokkal segítették őket, és gyerekeknek játékokról gondoskodtak. A közösségünk gondolkodás átalakítással, példamutatással segítette a bentlakó édesanyákat. Gódor József az egyik kikerülő kisgyermekes édesanyának segített vissza illeszkedni a társadalomba. Albérletet szerzett nekik és támogatta beilleszkedésüket, munkát szerzett neki.

Csuka_Ancsa_1.jpg

Csuka Anna

   

      Kollár Istvánnét és a nyolc gyerekét segítette az alapítványunk élelmiszer csomaggal. Családlátogatással gyerekeket felhoztuk hétvégén Budapestre, és gazdag gyermek programmal leptük meg őket. Budapest nevezetes helyeit megnéztük, majd, mesefilmet néztünk közösen. Másnaphajózással egybe kötőt program volt, délután színházlátogatáson vettek részt a gyerekek. Ebben Stupovszky Anikó közösségi testvérünk segédkezet. Több alkalommal meglátogattuk a családot. Segítettünk, amiben éppen rászorulok voltak: ruhanemű, jógi tanácsadás, és sok - sok mással dologban is. Munkánkat segítették még: Eszes Ági, és férje Laci, Kundra István, Herceg Mihály.

Pesti_program_3.jpg

Pesti kirándulásAlapítványunk felfigyelt egy tévé műsorban látott családra kik lakás híján,     a            Mázsa téren egy fólia sátorban laktak. Hajléktalan cigány családról volt szó.        Egyik közösségi testvérünk felajánlotta vidéki házukat, hogy oda mehetnek lakni, Mauer György és felesége Rozina. A ház felújításában segédkeztek a rokonok, az alapítványunk is segítette őket. Szerszámvásárlással, építőanyaggal, élelmiszervásárlással. Kundra István bútorral és mindennapi használati tárgyakkal, takarókkal, tányérokkal, ruhaneművel. Mások pénzbeli adományokat adtak: Vágujhelyi Ferenc és felesége.
Galyas_család_fiúk_Gyula_és_a_két_segíto,_István_és_Rozina.jpg

Gallyas családnál

Sok emberen segítettünk nehéz helyzetükben kifizettük közüzemi számláikat, vagy élelmiszerrel csomagot adtunk a családoknak. Cedrikh Prakas, Indiában élő katolikus pap támogatása Indiában 30.000 gyerek élelmezéséről és tanításáról gondoskodik.
indiai_gyermekek_segítése.jpg
Indiai gyermekek segítése
A Szőlőtő Éljünk Józanul Egyesület Közhasznú Szervezet (Tata, Almási út 24.) titkárának, Mayer Ferenc úr meghívásának eleget téve került sor a látogatásra és az egyik alapítványi tag meglátogatta őket Somogybükkösdön. Somogybükkösd egy igazán vonzó természeti környezetben, a somogyi-zalai dimbes-dombos, erdős-ligetes vidéken található elnéptelenedett kis falucska. Mindössze 60-65 állandó lakosa van. A lakott épületek gondozottak, de a természet háborítatlansága jelzi, hogy mely porta évek óta gazdátlan. Egy ilyen, tíz éve már lakatlan, romos ingatlant vásárolt meg az Egyesület 2003-ban. Sok-sok munkával és rengeteg utánjárással szerzett támogatásokból táborozásra alkalmas hellyé alakították a falu közepén lévő területet, épületeket. Itt hátrányos helyzetű gyerekeket táboroztatnak évente 2x50 főt. Alapítványit pénzbeli adománnyal segíti őket.
Karitatív munkáink 2004-ben
Karitatív munkáink 2005-ben
Karitatív munkáink 2006-ban
2007 karitatív munkái
2008 karitatív munkái
Hang szociális alapítvány : hangalapitvany@t-online.hu